Av. Olcay KANDEMİR

Lise eğitimini, yabancı dil ağırlıklı Eskişehir Hoca Ahmed Yesevi Lisesi’nde tamamladı. 2009 yılında Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Eskişehir’de avukatlık stajını tamamladıktan sonra 1 yıl Saydam Hukuk Bürosu’nda avukat olarak çalıştı. Temmuz 2011-Aralık 2017 döneminde serbest avukatlık yaptı ve bu dönemde Yıldırım Hukuk Bürosu ile birlikte marka hukuku alanında çalıştı. 2015 yılında iş hukukunda alacak hesaplamaları alanında bilirkişilik yapmaya başladı ve 2015 yılından bu yana da aktif olarak bilirkişilik yapmaya devam etmektedir.Ardından Ankara’ya yerleşerek yaklaşık 3 yıl, şirketlere danışmanlık yapan hukuk bürolarında iş hukuku, ticaret hukuku, icra-iflas hukuku, fikri mülkiyet hukuku, enerji hukuku, sözleşmeler hukuku, sosyal güvenlik hukuku, aile hukuku, ceza hukuku gibi alanlarda çalıştı. 2018 yılı itibariyle arabuluculuk yoluna başvurunun dava şartı olması üzerine çok sayıda dosyaya ilişkin olarak arabuluculuk toplantılarına katıldı ve bilirkişi olması sebebiyle sürecin anlaşma yoluyla sona erdirilmesine katkı sağladı. 2020 yılında evlendi ve eşinin işi dolayısıyla Samsun’a taşınarak Ekim 2020-Temmuz 2022 döneminde Samsun’da bulunan Legalance Hukuk Bürosu’nda yönetmen avukat olarak çalıştı. Bunların yanında, ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesi Felsefe Bölümü’nden 2017 yılında mezun oldu.

2022 yılında ailesiyle birlikte Ankara’ya dönüş yaparak meslek hayatına Baycık Hukuk Bürosu’nda kıdemli avukat olarak devam etmektedir.